The Point?

Efter en lyckad pizza/filmkväll stod vi och väntade på bussen i kylan. Ett av diskussionsämnena som kom upp var just bloggar. De flesta bloggar(inklusive våra) har ju inte särskilt mycket besökare, ingen alls vissa dagar. Vad är då poöngen med att blogga?

För mig är det bara att få skriva av mig lite, oavsett om någon läser eller inte. Genom att se sina egna tankar och ord framför sig är det lättare att få perpektiv på saker och ting. Ibland känns det som att det är någon annan som upplever det skrivna, och du kan på det sättet se på det det som en neutral tredje part. Ibland kommer också aha-upplevelserna. Man tänker att "hade det varit någon annan som skrev det här hade jag sagt åt personen att gör si och så". De mest komplicerade sakerna blir plötsligt inte så krångliga längre. Andra gånger är det bara att få ut tankarna man ältar flera gånger om i huvudet. Jobbiga saker. Irriterande saker. Saker man inte vill eller egentligen behöver tänka på.

Andra gånger är det de bra sakerna man vill dela med sig av. Lyckliga ögonblick, glada nyheter eller bara en fin bild. Genom att publicera sitt skrivande för allmänheten känns det lite som att man berättar för någon, vän eller helt okänd människa. Vare sig någon läser det eller inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0